O vacanta speciala? Incearca Japonia (P)

Postat in Anunturi, Fara categorie de Calin si a generat 2 Reactii
12
07/12

Japonia este învaluita în legende, una dintre ele povestind chiar modul în care a luat nastere aceasta tara. Conform legendei cele patru insule mari, Honshu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku, care alcatuiesc teritoriul Japoniei, sunt patru picaturi mari de apa care s-au scurs de pe sabia înfipta de zei în mare. De atunci a început istoria tarii, adica de mai bine de doua milenii si jumatate, dar secretele ei nu a fost descoperite în totalitate nici pâna la momentul prezent.

De la un tarâm faurit de zei, la unitati statale si mai apoi la o populatie omogena si un stat organizat, Japonia a avut o evolutie continua. Chiar daca influentele dinspre China au fost vitale pentru organizarea statala, cultura, educatia si artele japoneze, totusi procesul de dezvoltare tehnologic a fost mai accentuat în Japonia, transformând-o în una dintre cele mai tehnologizate state din lume.
Dintre toate statele asiatice, Japonia prezinta cele mai multe asemanari cu statele europene, având forma de organizare statala asemanatoare cu cea a Angliei, monarhie constitutionala, chiar daca Împaratul Akihito este mai implicat în procesul de guvernare decât Regina Elisabeta a II-a a Angliei, iar Codul Civil, Minpo, fiind redactat dupa modelul celui aplicat în Franta în 1896.

Cultura japoneza a cunoscut mai multe etape. Primele influente au venit din partea Chinei si a Coreei, ele manifestându-se pe toate planurile, de la ritualurile funerare la literatura, muzica, pictura si religie. A urmat apoi o perioada de individualizare care a constat în dezvoltarea artelor, ikebana, origami, a teatrului, kabuki, rakugo, al dansului traditional si a gastronomiei. Globalizarea a transformat cultura traditionala într-o cultura hibrid, care a înglobat influente asiatice, americane si europene, dezvoltându-se mai intens domeniul modei, al tehnologiei si al jocurilor video.

Japonia este astfel o tara complexa, în care veti întâlni gheise din vremuri de mult apuse si roboti care sunt cu zeci de an înaintea erei lor, în care Asia se contopeste Europa si America, unde samuraii înca protejeaza gradinile împaratesti si totusi toate se întâmpla în prezent. O vacanta în Japonia înseamna sa experimentati trecutul în viitor, iar o asemenea experienta nu trebuie ratata!

Exista 2 Reactii »

Calin in August 10, 2012
Comentariu

Si eu vreau sa ajung in Japonia. Voi?J Mihai in August 10, 2012
Comentariu

Si eu clar da :) Cultura, masinile si calatoria pana acolo, uhhhRSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URL

Lasa un comentariu

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

 

Cam despre ce scriu…

Vezi cand am postat

October 2018
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
 
© 2009-2011 Toate drepturile rezervate Calin Pascu.ro
Continutul acestui blog are doar scop informativ si poate avea forma de pamflet.